02. Oktobar. 2019.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Zaimović sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Nj. E. Matthew Fieldom.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na Federaciju Bosne i Hercegovine i Predstavnički dom federalnog Parlamenta. Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o povećanju učešća žena i mladih u politici te budućim projektima koji bi mogli dodatno poboljšati njihov angažman i interes. Razgovarano je i o Izbornom zakonu i važnosti održavanja izbora u Mostaru.

Predsjedavajući Zaimović izvjestio je ambasadora Fielda o budućim aktivnostima Predstavničkog doma i planiranim sjednicama ovoga Doma. Izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj bezrezervnoj podršci Velike Britanije i naglasio važnost iskrenog prijateljstva između ove dvije zemlje.

Tokom veoma srdačnog razgovora, ambasador Field je naglasio značaj socio-ekonomskih reformi i većih mogućnosti za razvoj poslovnog ambijenta te naglasio, da Brexit neće značiti manje, nego veće prisustvo Ujedinjenog Kraljevstva i nastavak saradnje i podrške u reformskim procesima u BiH.