16. Juli. 2020.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Zaimović, danas je održao radni sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanom Smailbegovićem i Đemalom Memagićem.

Tokom sastanka razgovarano je o setu mjera za ublažavanje posljedica ekonomske krize i izgradnji adekvatnog poslovnog ambijenta. Posebno je istaknut značaj usvajanja seta reformskih zakona u Parlamentu Federacije BiH s ciljem rasterećenja privrednog sektora, očuvanja radnih mjesta i povećanja prihoda zaposlenika.

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije BiH su informisali o brojnim izazovima s kojima se poslodavci suočavaju, te naporima koje je potrebno učiniti kako bi se popravila poslovna klima.

Predsjedavajući Zaimović je izrazio apsolutnu podršku i istakao da je prijeko potrebno zajedničko djelovanje koje ima za cilj rast i razvoj privredne proizvodnje, te dao punu podršku usvajanju seta reformskih zakona koji će izmjenama donijeti efikasnija rješenja i olakšice privrednicima, te značajno uticati na poboljšanje poslovnog ambijenta.