06. Juli. 2021.

Predsjednicima radnih tijela oba doma Parlamenta Federacije BiH predstavljeni rezultati Twinning projekta podrške u zadacima evropskih integracija

Danas je u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) održana konferencija s ciljem prezentiranja rezultata i ostvarenog napretka u okviru trećeg Twinning projekta Evropske unije koji se provodi od maja 2019. godine pod nazivom „Osnaživanje i dalja podrška parlamentima u Bosni i Hercegovini u poslovima evropskih integracija“.

 

Na današnjoj konferenciji, partneri u projektu, administracija Parlamenta Narodne skupštine Republike Mađarske, Parlamenta Austrije i Hrvatskog sabora danas su predsjednicima radnih tijela, komisija i odbora, Predstavničkog doma i Doma naroda predstavili rezultate projekta koji se najvećim dijelom ogledaju u savjetodavnoj, ali i tehničkoj podršci federalnom Parlamentu u jačanju kapaciteta kako bi na što kvalitetniji način mogli odgovoriti zadacima na putu integracije u Evropsku uniji.

 

Predstavljanju rezultata Twinning projekta prisustvovali su i predsjedavajući oba doma Parlamenta Federacije BiH, Mirsad Zaimović, predsjedavajući Predstavničkog doma i Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda. Obojica su partnerima u projektu zahvalili na podršci te izrazili nadu u nastavak projekata podrške zakonodavnim tijelima vlasti u Federaciji BiH. „Svjesni smo da je pred nama ogroman posao koji najviše ovisi o nama samima i našoj spremnosti odgovoriti na sve izazove koji nas čekaju na evropskom putu koji za nas nema alternativu“, kazao je predsjedavajući Zaimović.