05. Decembar. 2017.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Edin Mušić primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu Slovenije u Bosni i Hercegovini  NJ.E. Zoricu Bukinac.

Ambasadorica Bukinac je ponovila izraze svestrane podrške Republike Slovenije Bosni i Hercegovini u bilateralnim odnosima, suočavanju pitanja iz prošlosti i produbljivanju saradnje u budućnosti a naročito kada je riječ o integracijama u EU. „Slovenija doživljava Bosnu i Hercegovinu kao svoju susjednu zemlju posebno kada je potrebna solidarnost, kao u slučaju prirodnih nepogoda“, kazala je ambasadorica Bukinac. 

Predsjedavajući Mušić se zahvalio ambasadorici i Republici Sloveniji za pažnju koju posvećuju Bosni i Hercegovini. „Uloga Slovenije nam je jako važna i uvijek smo imali osjećaj prijatelja u vama“, istaknuo je Mušić.

Tokom izrazito prijateljskog i srdačnog razgovora, razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na Federaciju Bosne i Hercegovine. Razgovarano je i o radu parlamenta i Izbornom zakonu BiH.


  •