05. Decembar. 2017.

Tokom nastupnog posjeta ambasador Berton o stanju u Federaciji BiH razgovarao s predsjedavajućima oba doma Parlamenta F BiH

Novoimenovani šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Bruce Berton boravio je u nastupnoj posjeti Parlamentu Federacije BiH. Na sastanku s predsjedavajućim oba doma Parlamenta Federacije BiH, Edinom Mušićem, predsjedavajućim Predstavničkog doma i Lidijom Bradara, predsjedavajućom Doma naroda razgovarano o radu Parlamenta Federacije BiH te općenito, o stanju u Federaciji BiH.

Tokom sastanka bilo je riječi i o Reformskoj agendi te projektima koje zajednički realiziraju ili planiraju realizirati Parlament Federacije BiH i Misija OSCE-a u našoj zemlji. Kada je riječ o Reformskoj agendi, rukovodioci zakonodavne vlasti u Federaciji BiH upoznali su šefa Misije OSCE-a s dosad urađenim, a iznijeli su i plan završetka preostalih obaveza iz ovog dokumenta. Što se zajedničkih projekata tiče, izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjim projektima kao i spremnost nastavka saradnje koja će rezultirati jačanjem kapaciteta Parlamenta Federacije BiH.