21. Februar. 2018.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić je, u ime Predstavničkog doma, primio  Jubilarno priznanje u povodu 20 godina rada i djelovanja Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine koje je uručio generalni sekretar Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine Namik Hodžić.

Gospodin Hodžić je upoznao Predsjedavajućeg  sa veoma značajnim radom Crvenog križa FBiH, kao udruženja od posebnog društvenog značaja. Posebno je istakao tradicionalne akcije dobrovoljnog darivanja krvi čiji je krajnji cilj prikupljanje dovoljne količine krvi u saradnji sa transfuziološkim službama, sve pod motom „ Spasiš li jedan život spasio si cijeli svijet“.

Tokom godine, u prosjeku, Crveni križ diljem F BiH organizuje oko 300 akcija dobrovoljnog darivanja na kojima okupi oko 14.000 humanih ljudi koji svojom krvlju spašavaju nečiji život i zdravlje. Aktivnost provode sa 870 volontera i 90 zaposlenih. 

Predsjedavajući Mušić je istakao da je rad Crvenog križa od velikog značaja za građane F BiH. Posebno je pohvalio akcije dobrovoljnog darivanja krvi čiji značaj i doprinos je nemjerljiv za spašavanje ljudskih života.

Predsjedavajući  Mušić se zahvalio na uručenom priznanju i istakao spremnost da Predstavnički dom i ubuduće bude partner Crvenom križu F BiH u njihovim humanim aktivnostima.