14. Novembar. 2019.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović posjetio je danas Federalnu novinsku agenciju (FENA), gdje je s direktorom Elmirom Huremovićem razgovarao o razvojnim planovima agencije i njenoj ulozi kao javnog medija.

„Razgovarali smo o izazovima kad je u pitanju funkcionisanje najveće novinske agencije u Bosni i Hercegovini i informisan sam da se snažno radi na razvoju multimedijalnog servisa koji će pružati još kvalitetnije, jasnije i brže vijesti“, izjavio je Zaimović.

Istakao je da je iskazao svoju podršku nezavisnom, objektivnom i istinitom novinarstvu koje baštini Federalna novinska agencija.

Zaimović je dodao da je, između ostalog, razgovarano i kako unaprijediti izvještavanje iz Federalnog parlamenta te podsjetio da je nedavno održan sastanak sa svim novinarima koji prate rad te institucije.

„FENA kao najveća novinska agencija u BiH nam je u tom kontekstu vrlo bitna i zbog toga je, između ostalog, organizovana današnja posjeta“, rekao je Zaimović.

Naglasio je da je dogovoren i naredni sastanak na kojem će biti govora o konkretnim stvarima vezanim za unapređenje informisanja o radu Federalnog parlamenta.

Predsjedavajući Zaimović obišao je i redakciju Fene, gdje se upoznao s procesom rada i načinom objave vijesti i multimedijalnih sadržaja.