25. Novembar. 2019.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirsad Zaimović prisustvovao je na Svečanoj akademiji u Domu kulture i ostalim programskim aktivnostima koje su organizirane povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH u Kaknju.

 

U okviru programskih aktivnosti u Gradskom spomen-parku upriličeno je polaganje cvijeća na Spomen-obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata ‘41.-‘45. i Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata ‘92.-‘95.

 

Tom prilikom prisutni su odali počast šehidima, civilnim i svim žrtvama koje su izgubile živote i koji su najzaslužniji što danas obilježavamo 25. novembar - Dan državnosti BiH. Također, podsjetili su na doprinos koji su kakanjski antifašisti dali u stvaranju uvjeta za obnovu državnosti BiH na Prvom zasijedanju ZAVNOBIH-a 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu, te da su stanovnici Kaknja u periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine bili sudionici najtežih borbi za odbranu BiH.

 

Program obilježavanja 25.novembra - Dana državnosti BiH je završen porukom: „Ne pitajmo šta država čini za nas, već pitajmo šta možemo mi učiniti za nju.“