28. Januar. 2020.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da se odgađa tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH o stanju iz oblasti zdavstva zakazana za 28.01.2020. godine.

Novi termin održavanja sjednice će biti utvrđen naknadno, nakon što Vlada Federacije BiH i Federalno ministarstvo zdravstva dostave sve materijale relevantne za raspravu.

 

OBRAZLOŽENJE

 

S obzirom da su od dana zakazivanja tematske sjednice pristigli zahtjevi za raspravu o stanju u svim kliničkim centrima u Federaciji BiH, kao i kantonalnim bolnicama, te zbog potrebe da imamo cjelovitu informaciju radi rasprave o stanju u zdravstvu na nivou Federacije BiH, zatražio sam od Federalnog ministastva zdravstva da Parlamentu Federacije BiH dostavi sve potrebne informacije za raspravu. Iz resornog ministastva dostavljen je odgovor broj: 05-37- 0126/20 od dana 15.01.2020 u kojem nas informišu da nisu u stanju prikupiti i dostaviti tražene infromacije za održanje tematske sjednice, te predlažu prolongiranje održavanja sjednice.

Shodno  navedenom, odgađa se održavanje tematske sjednice o stanju u oblasti zdravstva koja je zakazana za 28.01.2020. godine do prispijeća navedenih informacija.

S poštovanjem,

                                                                                                                              PREDSJEDAVAJUĆI

                                                                                                                                  Mirsad Zaimović