05. Mart. 2020.

Memorandum o razumijevanju, stručnoj saradnji i uzajamnoj podršci u istraživanjima iz oblasti političkih institucija i parlamentarizma između Predstavničkog doma Parlametna Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu potpisan je danas u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Memorandum su potpisali predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović i dekan Fakulteta političkih nauka prof.dr. Sead Turčalo.

Memorandumom se ima za cilj osnažiti odnos Predstavničkog doma i Fakulteta političkih nauka u oblastima u kojima djeluju, te uspostaviti temelj promovisanja akademske i institucionalne saradnje između dvije institucije.

Važnost saradnje ove dvije institucije će se manifestovati u praksi kroz projektno djelovanje, izradu strategijskih dokumenata, ekspertnu pomoć, razmjenu kadrova, edukacije, učešće u radionicama, kao i drugim specijalističkim modelima usavršavanja.

Predsjedavajući Zaimović se zahvalio sagovornicima na dolasku, te izrazio apsolutnu podršku svim budućim zajedničkim projektima s ciljem unapređenja i istraživanja parlamentarizma i funkcionisanja parlamentarnih institucija u Federaciji BiH, kao i aktivnostima koje će studentima donijeti nova praktična znanja. 

Osim potpisnika Memoranduma sastanku je prisustvovao prodekan za nastavu prof. dr. Elvis Fejzić.

 

                                                                                Kabinet predsjedavajućeg Predstavničkog doma

                                                                                               Parlamenta Federacije BiH