20. Maj. 2021.

Komisija za pitanja mladih Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH je u utorak, 18.05.2021. godine održala svoju Tematsku sjednicu o nezaposlenosti i položaju mladih u Federaciji BiH. Tematska sjednica je održana uz podršku Westminster fondacije za demokratiju (WFD). Sjednici su prisustvovali svi članovi Komisije, eksperti angažirani od strane WFD:  Dino Đipa direktor Prism research, Faruk Hadžić, makroekonomski analitičar, dr. Merima Balavac, kao i zastupnice Delfa Dejanović, Majra Dautbegović te zastupnik Irfan Čengić.

Članovima Komisije kao i svim prisutnima obratili su se NJ.E. Matt Field, britanski ambasador u BiH i Nermina Voloder direktorica WFD ureda u BiH.

Tematska sjednica je nastavak uspješne saradnje sa WFD, a u skladu sa Planom i programom rada Komisije. Ovo je bila jedna u nizu aktivnosti koje Komisija poduzima kao vid priprema planirane Tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH čije je održavanje planirano krajem ove godine, a  sve u cilju poboljšanja položaja mladih u Federaciji BiH.

 

 

                                                                                PREDSJEDNIK KOMISIJE

                                                                              Eldar Čomor, s.r.

Foto galerija: