06. Juli. 2021.

U okviru trećeg Twinning projekta EU „Osnaživanje i nastavak podrške EU parlamentima u Bosni i Hercegovini“, danas je održan sastanak sekretara Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Ivana Miličevića sa rukovodstvom Twinning tima.

Pored sekretara, sastanku su prisustvovale i Elvira Habota, šef Odsjeka za evropske integracije i Sanela Ibrica-Mujčinović stručni saradnik  u Uredu sekretara Predstavničkog doma. Ispred Twinning tima prisustvovali su: Zoltan Horvath, Katharina Stourzh, Tatjana Tomić, Marianna Gyorkos, Csilla Schalbert, Krisztian Kovacs i Klara Szalay.

Na sastanku se diskutovalo o aktivnostima koje su pokrenute u okviru Stručne službe Doma naroda, a koje se odnose na realizaciju preporuka iz Plana prioriteta za ubrzanje procesa evropskih integracija za Parlament Federacije BiH. Osim toga razgovaralo se i o aktivnostima koje se tiču organizacije sastanaka i konferencija koje bi se trebale realizovati u narednom periodu, a prije završetka projekta. Učesnici sastanka su izrazili zadovoljstvo efikasnom saradnjom Odsjeka za evropske integracije i Stručne službe Predstavničkog doma i Twinning tima u toku projekta.