03. Septembar. 2021.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović održao je radni sastanak na zahtjev predstavnika Saveza udruženja penzionera i Saveza županijskih udruga penzionera u Federaciji BiH.

Delegaciju Saveza udruženja penzionera u Federaciji BiH činili su predsjednik Upravnog odbora Redžo Mehić i zamjenik predsjednika UO Haso Halilović, te ispred Saveza županijskih udruga penzionera u Federaciji BiH predsjednik Ivan Kožul i predsjednik Skupštine Slavko Katava.

Na sastanku je razgovarano o Prijedlogu Zakona o vanrednom usklađivanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u oružanim snagama BiH koji je upućen u parlamentarnu proceduru Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Predstavnici Saveza su tom prilikom iznijeli kritike te izrazili svoje nezadovoljstvo ističući da predložena zakonska regulativa predstavlja štetan i neravnopravan tretman svih sadašnjih i budućih penzionera u Federaciji BiH.

Tokom sastanka predstavnici Saveza informisali su predsjedavajućeg Zaimovića o svojim dosadašnjim aktivnostima, te iznijeli zahtjeve s ciljem poboljšanja statusa penzionera kroz usvajanje nove zakonske regulative iz te oblasti.