31. Mart. 2015.

Nakon što je dostavljena Odluka o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH stekli su se uvjeti za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH

Nakon što je dostavljena Odluka o imenovanju premijera, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH, koju je potpisao predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i potpredsjednici Federacije BiH Melika Mahmutbegović i Milan Dunović, stekli su se uvjeti za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

U skladu s tim, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić zakazao je još jednu vanrednu sjednicu za danas 31.03.2015. godine u 16.00 sati.

Predloženi dnevni red sjednice je bio:

  • Potvrđivanje imenovanja Vlade Federacije Bosne i Hercegovine

Ovim činom, Predstavnički dom Parlamenta Federcije BiH potvrdio je imenovanje novog saziva Vlade Federacije BiH. Novoimenovanu vladu FBiH čine: Fadil Novalić, premijer Vlade, Jelka Miličević, zamjenica premijera i ministrica finansija, Aleksandar Remetić, zamjenik premijera i ministar trgovine, Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova, Mato Jozić, ministar pravde, Reuf Bajrović, ministar energije, rudarstva i industrije, Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta, Denis Lasić, ministar saobraćaja i komunikacija, Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Salko Bukvarević, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva, Elvira Dilberović, ministrica obrazovanja i nauke, Milan Mandilović, ministar rada i socijalne politike, Amir Zukić, ministar razvoja, poduzetništva i obrta, Snježana Soldat, ministrica okoliša i turizma, Josip Martić, ministar prostornog uređenja, i Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Također, na ovoj sjednici izvršena je i verifikacija mandata za trojicu novih zastupnika: Asima Kambera, Ljubana Hercega i Borisa Marjanovića.


  •