25. Juni. 2021.

Neovisni odbor Parlamenta FBIH posjetio Terenski ured Sarajevo za područje Kantona Sarajevo, Bosansko-podrinjskog kantona, Kantona Središnja Bosna i Zeničko-dobojskog kantona

Neovisni odbor Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je dana 25.06.2021. godine u okviru održavanja 36. sjednice ovog parlamentarnog tijela, posjetio detašmanske jedinice Federalne uprave policije, i to: Detašman Sarajevo, Detašman Travnik i Detašman Zenica, u cilju objektivnog i kvalitetnog praćenja rada Zamjenika direktora Federalne uprave policije, odnosno aktivnosti, planova i rezultata rada navedenih organizacijskih jedinica.

Tijekom navedene posjete rukovoditelji  Detašmana Sarajevo, Travnik i Zenica, ukratko su upoznali prisutne članove ovog parlamentarnog tijela o svojim najznačajnijim rezultatima rada, posebno iz segmenta stavljanja u promet opojnih droga, organiziranog  kriminala, kao i činjenice da je podnešen veliki broj kaznenih  prijava iz domena korupcijskih kaznenih  djela, ali su istakli izuzetnu suradnju sa nadležnim tužiteljstvima  bez kojih dokumentitranje ovakvih kaznenih djela i privođenju pravdi njihovih počinitelja, ne bi bilo moguće.

Na kraju navedenih sastanaka, članovi Neovisnog  odbora Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, primili su k znanju prezentiranje  svega iznesenog, i istakli svoju punu podršku radu Zamjenika direktora Federalne uprave policije na čelu ove sigurnosne agencije u Federaciji Bosne i Hercegovine.