03. Septembar. 2021.

Predsjedatelj Zaimović razgovarao sa predstavnicima umirovljenika u Federaciji BiH

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović održao je radni sastanak na zahtjev predstavnika Saveza udruge umirovljenika i Saveza županijskih udruga umirovljenika u Federaciji BiH.

Delegaciju Saveza udruge umirovitelja u Federaciji BiH činili su predsjednik Upravnog odbora Redžo Mehić i zamjenik predsjednika UO Haso Halilović, te ispred Saveza županijskih udruga umirovljenika u Federaciji BiH predsjednik Ivan Kožul i predsjednik Skupštine Slavko Katava.

Na sastanku je razgovarano o Prijedlogu Zakona o izvanrednom usklađivanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u oružanim snagama BiH koji je upućen u parlamentarnu proceduru Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Predstavnici Saveza su tom prilikom iznijeli kritike te izrazili svoje nezadovoljstvo ističući da predložena zakonska regulativa predstavlja štetan i neravnopravan tretman svih sadašnjih i budućih umirovljenika u Federaciji BiH.

Tokom sastanka predstavnici Saveza informirali su predsjedatelja Zaimovića o svojim dosadašnjim aktivnostima, te iznijeli zahtjeve s ciljem poboljšanja statusa umirovljenika kroz usvajanje nove zakonske regulative iz te oblasti.