30. Svibanj. 2018.

Britanski parlamentarci spremni pomoći BiH na putu europskih integracija

Delegacija Velike Britanije pri Interparlamentarnoj uniji (IPU) predvođeno Nigelom Evansom, predsjedateljem Britanske skupine, sastalo se danas s čelnicima Parlamenta Federacije BiH, Lidijom Bradara, predsjedateljicom Doma naroda i Edinom Mušićem, predsjedateljem Predstavničkog doma. Goste iz Velike Britanije Bradara i Mušić upoznali su sa strukturom i načim rada te posebnostima Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Pri tom su naglasili kako su u pitanju ravnopravni domovi koji se razlikuju u strukturi i broju te načinu biranja zastupnika, odnosno izaslanika. Predsjedateljica Doma naroda Lidija Bradara istaknula je posebnosti  ovog doma čiji se izaslanici biraju iz Skupština županija te kao takvi imaju ne samo građanski već i legitimitet zastupanja nacionalnih interesa.

Članovi izaslanstva Velike Britanije zahvalili su čelnicima Parlamenta na odgovorima koji će im pomoći bolje razumjeti stanje u Federaciji BiH i BiH. Pri tom su izrazili spremnost pomoći u parlamentarnom radu i zakonodavnim procesima ali i na putu ka članstvu u Europskoj uniji i NATO-u. Domaćini su im na tomu zahvalili te naglasili važnost jačanja  investiranja zapadnoeuropskih zemalja u BiH.

Inače,  Delegacija Velike Britanije pri IPU u našoj zemlji boravi od početka tjedna s ciljem  boljeg razumijevanja stanja u BiH i unaprijeđenja odnosa između Velike Britanije i BiH nakon Brexit-a.

Kabinet predsjedavajućeg


  •