18. Studeni. 2021.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Zaimović održao je radni sastanak sa članovima Zelenog kluba na čelu sa predsjedateljem Sašom Magazinovićem.

Tema sastanka je suradnja i zajedničke aktivnosti Zelenog kluba i Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Tokom sastanka je razgovarano o jačanju javnog dijaloga u oblasti energetike, pitanjima iz oblasti obnovljivih izbora energije, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

Na sastanku je razgovarano i o implementaciji direktiva i obavezama naspram Evropske unije i Energetske zajednice, jačanju kapaciteta izabranih i imenovanih zvaničnika, te zakonadavnim aktivnostima na različitim nivoima vlasti u spomenutim oblastima.

„Zajednički cilj je zaštita okoliša u BiH i povećanje kvaliteta življenja. Zelene teme predstavljaju interes svih nas i sigurno da ćemo samo jedinstvenom saradnjom maksimalno doprinijeti zajedničkom dobru svih građana i države BiH“, poruka je sastanka.

Sastanku su prisustvovati zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Jasmin Emrić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić, kao i predstavnik Vijeća Europe Esad Mavric.