19. јун. 2019.

Дани отворених врата Парламента Федерације БиХ

У склопу Пројекта „Иницирај дијалог: Активни млади за транспарентне парламенте“  који реализира невладина организација „Перпетуум мобиле- Институт за развој младих и заједнице“ - Бања Лука  средњошколци из Тузле су посјетили Парламент Федерације Босне и Херцеговине.
 
Такођер, у посјети су учествовали и организатори Срђан Остојић, Сњежана Новаковић и Драгиша Рогић.
 
Пројекат омогућује младима из шест градова у Босни и Херцеговини да, путем посјета парламентима и директним контактима са доносиоцима одлука на државном и ентитетском нивоу, утичу на парламентарне процесе који се тичу младих, а нарочито рјешавања питања високе назапослености младих и несклада уписних политика образовних институција са тржиштем рада у Босни и Херцеговини.
 
Реализација овог Пројекта ће се наставити у будућности и вршити кроз посјете средњошколаца из Тузле, Новог Травника и Мостара Парламенту Федерације БиХ.
 
Ученици су постављали питања из области заштите од насиља у породици, дигитализације, образовања и других области.
 
На питања ученика одговарали су заступнице у Заступничком дому Парламента Федерације БиХ  Лана Прлић и Насиха Поздер и делегат у Дому народа Парламента Федерације БиХ  Јасмин Дувњак.
 
Испред стручне службе Парламента Федерације БиХ учествовали су: Алма Вараки, Алмедина Булић, Ђана Фејзагић, Санела Мујчиновић-Ибрица, Иван Буда и Мирсад Талић.