11. новембар. 2021.

Предсједавајући Представничког дома Парламента Федерације Босне и Херцеговине Мирсад Заимовић је присуствовао на међународном семинару Међународне организације регионалних ревизијских институција (ЕУРОРАИ) који је одржан у организацији Уреда за ревизију институција у Федерацији БиХ на тему „Вриједности и користи регионалних ревизорских институција посебно у условима пандемије ЦОВИД-19“ на којем је присуствовало 70 представника регионалних ревизорских институција из Русије, Шпаније, Швицарске, Француске, Њемачке и Аустрије.

Предсједавајући Заимовић је поздравио учеснике семинара и захвалио се Европској организацији регионалних ревизорских институција, као и Уреду за ревизију институција у Федерацији БиХ на организацији семинара у овим изнимно комплексним условима пандемије коронавируса.

„Желио бих нагласити да је једна од најважнијих вриједности ревизије независност. Независност је императив учинковитости врховних ревизијских институција и то је већ јасан правац у којем се треба наставити даље“, казао је Заимовић, те додао „оно чему тежи Парламент Федерације БиХ су законитост и ефикасност, а то заправо представља и визију Уреда за ревизију, што већ показује концизан и јасан правац неоходне заједничке сарадње обје институције с циљем снажнијег доприноса јачању трансапрентоности, компетентности, професионални и у коначници одрживости“.

Том приликом представници Уреда за ревизију су се захвалили предсједавајућем Заимовићу на присуству и уводном обраћању и досадашњој сарадњи.