Vijesti-sr

Делегација Представничког дома обиљежила је Дан сјећања на страдале грађане Сарајева на пијаци Маркале

Делегација Представничког дома Парламента Федерације Босне и Херцеговине (БиХ) обиљежила је данас 29. годишњицу масакра на пијаци Маркале полагањем цвијећа и на тај начин одала почаст свим грађанима Сарајева који су погинули током опсаде. од 1992-1995. године.

Потпредсједавајућа Едина Габела и делегати Амра Јунузовић-Каљић и Мирза Баталовић присуствовали су у Народном позоришту Сарајево заједничкој комеморативној сједници Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Сарајева и опћинских вијећа општина са подручја Кантона Сарајево.

Након сједнице, чланови делегације су положили цвијеће на спомен-обиљежје на пијаци Маркале поводом обиљежавања Дана сјећања на све грађане Сарајева који су убијени и рањени од стране агресора у периоду опсаде 1992-1995. године, када је погинуло 68 људи, а рањено 142.

Цвијеће су положили представници неколико нивоа власти, представници удружења и чланови породица страдалих, између осталих, делегација Уније цивилних жртава рата Кантона Сарајево са породицама погинулих.

ФОТОГАЛЕРИЈА