Vijesti-sr

Успостављена Платформа за сарадњу парламентараца ФБиХ “Глас за дјецу без родитељског старања”

На иницијативу организације СОС Дјечија села у Босни и Херцеговини успостављена је Платформа за сарадњу парламентараца ФБиХ "Глас за дјецу без родитељског старања". Потписница платформе је и Мирјана Маринковић-Лепић, предсједавајућа Представничког дома Парламента ФБиХ.

Тим поводом је рекла: “Питање дјеце без родитељског старања је изнад сваке политике и припадности било којој политичкој опцији. То су тако схватили и парламентарци оба дома Парламента ФБиХ и приступили су Платформи за сарадњу парламентараца ФБиХ “Глас за дјецу без родитељског старања”. Ради се о каналу комуникације између законодавне и извршне власти те струке с циљем заједничког дјеловања у спровођењу процеса деинституционализације и унапређења система социјалне заштите.

Посебно је важно што у БиХ имамо једну такву организацију као што су СОС Дјечија села у БиХ, која је чврст и сигуран ослонац на чију помоћ и стручност итекако можемо рачунати сад кад се упуштамо у врло деликатне теме какво је унапређење живота дјеце без родитељског старања гдје не смијемо себи допустити грешку.”

Подсјећамо, Маринковић-Лепић је у марту одржала састанак сa Маликом Гарибијом, националним директором организације СОС Дјечија села у БиХ, на којем је упозната о Платформи и већ тада је изразила пуну подршку за њен успјех.