Vijesti-sr

Ученици ЈУ Мјешовите средње школе Тешањ посјетили Парламент Федерације Босне и Херцеговине

Ученици ЈУ Мјешовите средње школе Тешањ занимања пословно-правни техничар посјетили су Парламент  Федерације Босне и Херцеговине на челу са професорицама: Амелом Сарачевић, Лејлом Ганић и Аидом Кршић.

Са ученицима су разговарали посланици у Представничком дому Парламента Федерације БиХ: Елдар Чомор, Адмир Чавалић и Денис Грац те делегат у Дому народа Парламента Федерације БиХ Муамер Зукић.

Ученици су постављали питања из области рада и функционисања Парламента Федерације Босне и Херцеговине и његовог значаја у уставном систему Босне и Херцеговине. Оно што је ученике посебно занимало су планови, постигнућа и циљеви Парламента Федерације БиХ у скоријој будућности са посебним освртом на рјешавање питања младих и спречавање све већег броја њиховог одласка из Босне и Херцеговине.

Циљ ове посјете је да се ученици упознају са законодавним процедурама, структуром и начином функционисања Парламента Федерације БиХ, те у коначници да се мотивише да, стицањем права учествују у изборним процесима.

Такође, разговарало се и о односу Представничког дома и Дома народа у законодавном процесу, номотехничкој процедури, амандманској пракси, посланичким питањима као и о најважнијим законима који се тренутно налазе у законодавној процедури, те самој улози радних тијела и политичких клубова.

На крају разговора, посланицима, делегату  и представницима Стручне службе Представничког дома и Дома народа Парламента Федерације БиХ захвалиле су се присутне професорице ЈУ Мјешовите средње школе Тешањ оцјенивши посјету врло корисном те искрено се надајући будућем наставку сарадње са Парламентом Федерације БиХ.

ФОТОГАЛЕРИЈА