Vijesti HR

OESS u Parlamentu FBiH: Kako do kvalitetnijih zakona

Ekspertni tim OESS-a danas je u Parlamentu FBiH prezentirao svoju Procjenu zakonodavnog procesa u Bosni i Hercegovini. Prezentaciji su nazočili šef Misije OESS-a u BiH Nj. E. Brian Aggeler, predsjedatelji obaju domova Parlamenta FBiH Mirjana Marinković-Lepić i Tomislav Martinović te dio zastupnika i izaslanika.

OESS-ova Procjena predstavlja analizu zakonodavnog okvira i praksi donošenja zakona u Bosni i Hercegovini kako bi se osigurala njihova usklađenost s međunarodnim standardima ljudskih prava i demokratskoga upravljanja.

Predsjedateljica Marinković-Lepić tim povodom kaže: “Ovo je tema itekako važna za sve nas, prije svega radi podizanja učinkovitosti i transparentnosti rada Parlamenta, što se u konačnici odražava i na kvalitetu života građanki i građana. Također, Parlament FBiH ima obvezu uskladiti niz zakona s pravnom stečevinom Europske unije, što podrazumijeva unaprjeđenje funkcioniranja rada Parlamenta, čemu će ova prezentacija nesumnjivo pridonijeti.”

Predsjedateljica Marinković-Lepić zahvalila je Misiji OESS-a na kontinuiranoj potpori i pomoći Bosni i Hercegovini te iskazala spremnost za nastavkom suradnje, pogotovo s ciljem jačanja kapaciteta i unaprjeđenja kvalitete zakonodavnog procesa.