Vijesti

Predstavnici Udruženja „Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope“ u posjeti Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH

Jasmina Biščević - Tokić, predsjednica Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zajedno sa sekretarom Predstavničkog doma Ivanom Miličevićem, održala je radni sastanak sa predstavnicima Udruženja „Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope“ Darkom Kolakovićem i Hasibom Gabeljićem.

 

Tema sastanka bila je zajednička saradnja i održavanje tematske sjednice o temi „Stanje i položaj studentskih domova u Federaciji BiH“ s ciljem sagledavanje cjelokupne situacije, jer su studentski domovi važne ustanove kao podrška obrazovanju društva. Također, razgovaralo se o regionalnoj saradnji, saradnji studentskih domova sa nadležnim ministarstvima, unaprijeđenju uslova studiranja, života i rada mladih kao i bilateralnoj saradnji.

Iz Udruženja su izrazili zadovoljstvo zbog organiziranja tematske sjednice o ovako važnoj temi kao i otvaranju mogućnosti za razmjenu iskustava i međusobno povezivanje radi buduće saradnje kao jedne velike zajednice, koja će nastupati zajednički sa projektima prema IPA fondovima Evropske unije.

Predsjednica Odbora Biščević - Tokić i sekretar Miličević su pozdravili ideju zajedničke saradnje i umrežavanja svih relevantnih subjekata s ciljem poboljšanja uslova rada i života studenata u studentskim domovima, jer mladi su temelj i garancija za svijetlu budućnost.

 

FOTOGALERIJA