Vijesti HR

Zajedno s OESS-om u borbi protiv nasilja nad ženama u BiH

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirjana Marinković-Lepić sastala se danas s Njegovom Ekscelencijom veleposlanikom Brianom Aggelerom, šefom Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini.

Sastanak je bio konzultativne prirode o mogućnostima unaprjeđenja zaštite žena i djevojčica od nasilja. Razgovarano je, naime, o mogućnostima unaprjeđenja samog zakonodavstva, ali i o povećanju kadrovskih i infrastrukturnih kapaciteta kad su u pitanju službe za socijalno savjetovanje i zbrinjavanje, zatim o radu na sprječavanju nasilja kroz obrazovni sustav te o medijskom izvještavanju o slučajevima nasilja.

Predsjedateljica Marinković-Lepić je istaknula važnost sustavnog i multiperspektivnog pristupa u suzbijanju i prevenciji nasilja. Nj. E. gosp. Aggeler izrazio je spremnost OESS-a da pomogne u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, na čemu im je predsjedateljica Marinković-Lepić zahvalila, kao i na prethodnom angažmanu OESS-a u ovoj oblasti, a predloženi su i konkretni načini te pomoći.